moja priča

Ja sam Dalibor Trkulja, rođen 1984, živim i radim u Inđiji. Kovanjem i izradom sečiva počinjem da se bavim iz hobija, 2014. godine. Danas je moj hobi prerastao u potpuno opremljenu kovačku radionicu, koja može da zadovolji sve zahteve klijenata.

Radionica se bavi unikatnom ručnom izradom sečiva na stari tradicionalni način, kovanjem u kovačkoj vatri. Sečiva su uglavnom izrađena od damaskus čelika, materijala koji se proizvodi spajanjem dve vrste čelika kovanjem i kovačkim varenjem, pri čemu nastaju vidljive šare na gotovom proizvodu. Za samu izradu sečiva koriste se isključivo novi nerđajući i ugljenični čelici.

Za damaskus čelik koristi se kombinacija čelika 1084 i 15n20, za nerđajuća sečiva koristi se Bohler N690. Drške se proizvode od raznih vrsta lokalno dostupnog drveta, egzotičnog drveta, jelenskih rogova, kao i ostalih materijala po želji klijenta.  Unikatne ručno rađene futrole se prave od najkvalitetnije kože. Pored sečiva proizvodim i manje sekire, kopče za kaiševe, otvarače za flaše, kao i sve ostale predmete po želji i zahtevu klijenta.

unikatna ručna izrada sečiva

proizvodi

Svaki naš proizvod predstavlja unikatni ručni rad i proizvodi se po ideji i želji klijenta. Cena se određuje prema veličini, detaljima, vrsti čelika i vrsti ostalih materijala. Moji klijenti su uvek uključeni u čitav proces proizvodnje, od kovanja sečiva do finalnog proizvoda. Javite se da napravimo nešto posebno i za Vas!

noz, nozevi, sekira, kovanje, knife, knives, axe, coltello, ascia, blade, bladesmith, forging, forged, messer, damascus steel, chef knife, hatchet, hunting knife, dalibor trkulja

noževi

sekire

razno

pogledajte najnovije video snimke

kontakt

Dalibor Trkulja

Krajiška 4, 22320 Inđija, Srbija

Telefon: +381 65 267 2932

E-mail: trkulja.dalibor@gmail.com